Whitepaper over de Ladder van Koeling

Het klimaat verandert. We zullen steeds vaker te maken krijgen met hittegolven. Hoe gaan we daarmee om? Hoe zorgen we ervoor de hitte zo lang mogelijk buiten de gebouwde omgeving te houden. Daarvoor is de Ladder van Koeling ontwikkeld. 

Hierin worden vier stappen onderscheiden. Zorg voor een verkoelende omgeving met bomen en groene daken. De volgende trede op de ladder is het weren van de warmte door de inzet van screens en zonwering. Stap drie is passief koelen door nachtventilatie. In de laatste plaats wordt milieuvriendelijke actieve koeling met bijvoorbeeld een warmtepomp voorgesteld. 

Vorig jaar ondertekende een brede coalitie van bedrijven, overheden en kennisinstellingen de OSKA Intentieverklaring koeling gebouwen. Centraal daarin staat de Ladder van Koeling, die momenteel verder wordt uitgewerkt en internationaal de aandacht trekt. 

Benieuwd hoe het precies zit? Download daarvoor de Futurebuild White Paper ‘Leefbare en gezonde wijken: de nieuwe standaard bij het omgaan met klimaatverandering.’ 

Whitepaper de Ladder van Koeling

Hittestress is één van de onderwerpen op Futurebuild Holland op 5 en 6 april 2023 in RAI Amsterdam

Lees meer

Innovate to net zero

Futurebuild Holland 2023 gaat niet door

Easyfairs heeft besloten te stoppen met de organisatie van Futurebuild Holland die op 5 en 6 april gepland stond in RAI Amsterdam. Het aantal exposanten bleef achter bij de verwachtingen waardoor het niet mogelijk is een kwalitatief hoogstaand event te organiseren. Building Holland – de voorganger van Futurebuild Holland – is verkocht aan Acquire Publishing.

We moeten een taal spreken

Naar een circulaire springplank in 2025: ‘We moeten één taal spreken’ Kan een springplank een quick fix zijn naar een circulaire economie? Tijdens Futurebuild Digital

Blijf wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws