Jan Willem van de Groep

Fit for 55
Let’s talk about biobased

Op Futurebuild Digital op dinsdag 26 april aanstaande gaan professionals uit de bouw, vastgoed en corporatiesector twee uur lang praten over de toekomst van biobased materials. Tot de sprekers behoren CEO Onno Dwars van Ballast Nedam Development en kwartiermaker Jan Willem van de Groep van de Buyer Group Biobased Bouwmaterialen. Drie ontwikkelaars van kansrijke biobased producten krijgen op Futurebuild een podium om hun innovaties toe te lichten.

Onlangs is Ballast Nedam een zoektocht gestart naar het ‘Natuurhuis’. De winnaar van de competitie zal zich presenteren op Futurebuild Digital. Drijvende kracht achter deze competitie is projectontwikkelaar Rosa Bos van Ballast Nedam Development. Zij zal het brede kader van klimaatpositieve huizen schetsen. 

Rosa Bos: “Wij stellen onszelf de vraag ‘Hoe kunnen we positief bijdragen met een woning die écht toekomstigbestendig is?’. Dat blijkt sowieso een woning die CO2 opslaat in plaats van uitstoot. Een woning die comfortabel aanvoelt, een gezond binnenklimaat heeft, energiepositief en gemaakt is van biobased materialen. Ik ben ervan overtuigd dat we daarmee de opwarming van de aarde kunnen helpen af te remmen.”

Futurebuild combineert een fysiek event in november in RAI Amsterdam met digitale ontmoetingen over specifieke onderwerpen door het jaar heen. In alle gevallen staat het verduurzamen van de de gebouwde omgeving centraal tegen de achtergrond van de klimaatdoelstellingen.

Vanaf 15 februari kunnen professionals zich registreren voor deelname.

Lees meer

Innovate to net zero

Futurebuild Holland 2023 gaat niet door

Easyfairs heeft besloten te stoppen met de organisatie van Futurebuild Holland die op 5 en 6 april gepland stond in RAI Amsterdam. Het aantal exposanten bleef achter bij de verwachtingen waardoor het niet mogelijk is een kwalitatief hoogstaand event te organiseren. Building Holland – de voorganger van Futurebuild Holland – is verkocht aan Acquire Publishing.

We moeten een taal spreken

Naar een circulaire springplank in 2025: ‘We moeten één taal spreken’ Kan een springplank een quick fix zijn naar een circulaire economie? Tijdens Futurebuild Digital

Blijf wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws