Inschrijving Rabobank Innovation Challenge 2023 geopend

‘Gezocht: baanbrekende innovaties die het verschil maken in het verduurzamen van de gebouwde omgeving’. De inschrijving voor de prestigieuze Rabobank Innovation Challenge is geopend. Inschrijven kan tot en met zondag 18 december. De prijzen worden uitgereikt op dinsdag 5 april in RAI Amsterdam. Dit is de eerste dag van het innovatie-event Futurebuild Holland.

Innovaties kunnen worden ingezonden in de categorieën Ontwerptransitie, Circulaire Transitie, Energietransitie en Digitale transitie. De jury, onder voorzitterschap van Claudia Reiner, toetst de inzendingen aan de hand van criteria als de mate van oplossend vermogen, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en de klantwaarde.

De winnaars krijgen naast de eer en een award ook een jaar begeleiding van specialisten van Rabobank om hun innovaties op te schalen.

Drijvende kracht achter de Rabobank Innovation Challenge is Anke Verhagen, Business Developer bij Rabobank Real Estate Finance:

We staan voor grote uitdagingen. We hebben ambitieuze klimaatdoelstellingen en moeten er nog veel harder aan werken om deze te halen. ‘Niet meer dan anderhalve graad opwarming’ is de ultieme uitdaging. Essentieel zijn baanbrekende innovaties en visies van kleine en grote ondernemingen. We weten wat Nederlandse bedrijven kunnen. Die parels willen we met de Rabobank Innovation Challenge over het voetlicht brengen.“

Vrijdag 17 februari maakt de jury per categorie de vijf genomineerden bekend.

Meer informatie over de Rabobank Innovation Challenge en het inschrijfformulier is hier te vinden.

Lees meer

Innovate to net zero

Futurebuild Holland 2023 gaat niet door

Easyfairs heeft besloten te stoppen met de organisatie van Futurebuild Holland die op 5 en 6 april gepland stond in RAI Amsterdam. Het aantal exposanten bleef achter bij de verwachtingen waardoor het niet mogelijk is een kwalitatief hoogstaand event te organiseren. Building Holland – de voorganger van Futurebuild Holland – is verkocht aan Acquire Publishing.

We moeten een taal spreken

Naar een circulaire springplank in 2025: ‘We moeten één taal spreken’ Kan een springplank een quick fix zijn naar een circulaire economie? Tijdens Futurebuild Digital

Blijf wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws