Home of Innovation
Innovatie event over verduurzamen gebouwde omgeving

Futurebuild Holland verschuift naar 5 en 6 april 2023

Futurebuild Holland krijgt een nieuwe datum. Het innovatie event over het verduurzamen van de gebouwde omgeving wordt gehouden op woensdag 5 en donderdag 6 april 2023 in RAI Amsterdam. Eerder was het event als gevolg van corona noodgedwongen verschoven naar het tijdslot november. Traditioneel werd de voorganger van Futurebuild Holland in april gehouden. Easyfairs vindt dat dit tijdvak meer kansen biedt voor dit event.

De keuze is mede gebaseerd op een enquête onder exposanten die in grote meerderheid aangeven te kiezen voor april. Daar komt bij dat Easyfairs grote beurzen in externe venues bij voorkeur niet in de maanden november, december en januari programmeert. We willen voorkomen niet een juiste datum en locatie te kunnen vinden, wanneert een event als Futurebuild Holland alsnog verplaatst moet worden als gevolg van corona-uitbraken.

Irma de Hoon, Business Unit Director Building van Easyfairs, is blij met het nieuwe tijdvak. “We willen we onze exposanten kunnen garanderen dat we de beurs zonder veel beperking kunnen houden. Mocht corona de kop weer opsteken, willen we niet telkens in een discussie belanden over wel of niet verplaatsen. De keuze voor april is historisch juist, voldoet aan de wens van de meerderheid van de potentiële exposanten en biedt meer zekerheid.”

Futurebuild is een internationaal merk van Easyfairs over het verduurzamen van de gebouwde omgeving. In maart werd een succesvolle editie in Londen georganiseerd. De Nederlandse editie is opgebouwd rond vier transities: Circulaire transitie, Energietransitie, Ontwerptransitie en Digitale transitie. Centraal staan missies die door sprekers en verschillende werkvormen worden uitgediept. Dit helpt projectontwikkelaars, architecten, woningcorporaties, gebouweigenaren en overheden het verschil te maken in het verkleinen van de CO2 footprint. De exposanten op Futurebuild Holland bieden oplossingen die aansluiten bij de verschillende missies.

De Hoon heeft veel vertrouwen in het succes van Futurebuild Holland. “Kijk om je heen, luister naar klimaatpanels, zie wat er gebeurt door de stikstofdiscussie, verdiep je in een gezonde woonomgeving. Bij Futurebuild gaat het niet om het duurzame product – daar zijn andere beurzen voor – maar om de duurzame integrale oplossing. Hoe we ons doel willen bereiken, formuleren we in een missie. Exposanten die daaraan een bijdrage willen leveren zijn van harte welkom.”

Lees meer

Blijf wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws