Duurzaam Gebouwd Congres

Futurebuild Holland-sessie op Duurzaam Gebouwd Congres: ‘Het Nieuwe Normaal’ in de praktijk

In 2050 pas klimaatneutraal? No way, dat kan sneller! Het Duurzaam Gebouwd Congres 2022 steekt de handen uit de mouwen en zet koplopers op het podium die uitgaan van het credo #hetkanwel!’ Het congres laat zien hoe verschillende gemeenten aan de slag zijn met de verduurzamingsopgave rondom klimaatneutraliteit.

Futurebuild Holland is goed vertegenwoordigd op het congres en laat twee ambassadeurs de volgende stap zetten in hun missie. De eerste sessie stellen we hier aan je voor:

Met ‘Het Nieuwe Normaal’ voor circulair bouwen willen we een standaard creëren voor de bouw. Een vaste set aan indicatoren die staan voor circulair bouwen met daaraan verbonden de minimaal te behalen prestaties. In deze workshop wordt Het Nieuwe Normaal kort gepresenteerd door Tessa Verhulst (Alba Concepts). Vervolgens zal Robbert Mullink aangeven hoe hij Het Nieuwe Normaal wil gaan inzetten als kader binnen de Impactladder van de Groene Metropool Regio. Daarna gaan we in gesprek met elkaar wat dat (operationeel) voor jou kan gaan betekenen en op welke ondersteuning je kunt rekenen en hoe je HNN-evaluator kan worden.

Tijdens het plenaire programma staan o.a. keynotes van Marrit van der Schaar (provincie Utrecht), Frank van de Poel (Duurzaamheidseconoom) en Reint Brondijk (Relatiemanager Friesland, Groningen en Drenthe) op het bomvolle programma. Dit allemaal onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Norbert Schotte. Traditiegetrouw zijn er ook, verdeeld over 4 parallelrondes, inspirerende sessies van o.a. HoutbouwCirkelstadCFP Green Buildings en Klimaatverbond. Hier zoeken we de interactie op en krijg je de mogelijkheid om mee te denken en te doen! 

Als afsluiter gaan Sander WoertmanGertjan de Werk en Jan Willem van de Groep met elkaar in gesprek over: Hoe maken we zo snel mogelijk de complete gebouwde omgeving klimaatneutraal, en wat ontbreekt nog? Dit belooft een spetterend slotdebat te worden.  Kortom een dag die je niet wilt missen! Bekijk het hele programma of schrijf je snel in. Let op! Partners en leden hebben gratis toegang en er is beperkt plek. Dus zorg dat je er snel bij bent!

Lees hier meer over het complete programma en schrijf je hier in.

Lees meer

Innovate to net zero

Futurebuild Holland 2023 gaat niet door

Easyfairs heeft besloten te stoppen met de organisatie van Futurebuild Holland die op 5 en 6 april gepland stond in RAI Amsterdam. Het aantal exposanten bleef achter bij de verwachtingen waardoor het niet mogelijk is een kwalitatief hoogstaand event te organiseren. Building Holland – de voorganger van Futurebuild Holland – is verkocht aan Acquire Publishing.

We moeten een taal spreken

Naar een circulaire springplank in 2025: ‘We moeten één taal spreken’ Kan een springplank een quick fix zijn naar een circulaire economie? Tijdens Futurebuild Digital

Blijf wekelijks op de hoogte van het laatste nieuws