Missies

Missies

We houden het graag overzichtelijk. Daarom hebben we Futurebuild Holland opgedeeld in vier spotlights die in het teken staan van een accelererend thema: Ontwerptransitie, Energietransitie, Circulaire transitie & Digitale transitie

De missies van Futurebuild Holland

Op deze vier spotlights voltooien we samen met ambassadeurs 10 missies voor specifieke doelgroepen met een concreet resultaat. Sprekers binnen deze missies belichten het onderwerp vanuit meerdere invalshoeken en bezoekers kunnen op spotlight bij kennispartners en brancheorganisaties terecht voor meer informatie.

Op de hoogte blijven?

Energietransitie
Ambassadeur: Jan Engels
Jan Engels

Missie

Hittestress uitbannen met de aanpak Gebouw, gebruiker, gebied.

De klimaatverandering leert ons dat het essentieel is om niet alleen oog te hebben voor de warmtevraag, maar om vooral aandacht te besteden aan een element dat nog veel te vaak ontbreekt: koeling. De koeltevraag wordt steeds belangrijker door klimaatverandering. Die opgave invullen lukt alleen gebouw, gebruiker en gebied te betrekken, in combinatie met de aanpak uit de warmtetransitie. Samen met gasthoofdredacteur Jan Engels gaan we aan de slag om die samenhangende opgave versneld in te vullen.

 

Samen een aanpak formuleren om hittestress uit te bannen

Functie: Voorzitter

OrganisatieKlimaatverbond Nederland

Ontwerptransitie
Ambassadeur: Onno Dwars
Onno Dwars

Missie

7 jaar langer leven: gezonde gebouwen als preventieve gezondheidszorg

90% van de tijd zijn we in gebouwen, dus is het essentieel dat onze gebouwen ons welzijn positief beïnvloeden. Onno Dwars bewijst dat gezonde gebouwen kunnen dienen als preventieve gezondheidszorg; geen utopie, maar de volgende stap in verduurzaming!

Vooroordelen en barrières rondom de waarde van gezonde gebouwen zijn weggenomen

Functie: Directeur

Organisatie: Ballast Nedam

Onno Dwars is directeur van Ballast Nedam Development. De ontwikkel-tak van Ballast Nedam. Ballast Nedam Development ontwikkelt aantrekkelijke woon-, werk- en leefomgevingen in binnenstedelijke gebieden. Plaatsen waar mensen graag willen zijn én waar ze zich prettig voelen. Hierbij zijn ze bewust bezig met de impact die ze hebben.

Onno maakt onderdeel uit van een vooruitstrevende generatie groene leiders en won in 2019 de ABN-AMRO ‘Duurzame 50 award’.

Digitale transitie
Ambassadeur: Pablo van den Bosch
Pablo-van-den-Bosch

Missie

Circulair bouwen met data: van reddingsboei naar springplank in 2050

We gaan van een reddingsboei naar een springplank: waarom is er een kantelurgentie om met data circulair te bouwen en hoe gaan we de verandering inzetten? Op welke manieren zet je daar een digitaal platform als Madaster voor in?

Formuleer de definitie van jouw springplank en ga aan de slag!

Functie: Medeoprichter en directielid

Organisatie: Madaster

Pablo is medeoprichter en directielid van Madaster. Hij is overtuigd dat de circulaire economie op gang komt en gestimuleerd wordt door transparantie, good governance en data technologie. Dit zijn ook de thema’s die ten grondslag liggen aan de realisatie van het Madaster platform. Pablo heeft een achtergrond als ondernemer en consultant in de financiële dienstverlening en past deze ervaring toe in zijn huidige inzet voor Madaster.

Energietransitie
Ambassadeur: Yvette Watson
Yvette Watson WP

Missie

Wettelijke verplichting voor verduurzaming naar Paris Proof

De verduurzaming naar Paris Proof, is die behapbaar? Tijd om een gebouw gebonden spaarconstruct te gebruiken als vehikel, als een VVE. Er komt een wettelijke verplichting om in te leggen voor de verduurzaming naar Paris Proof, op basis van een routekaart.

Routekaart: wettelijke verplichting voor verduurzaming Paris Proof

Functie: Medeoprichter

Organisatie: PHI Factory

Yvette Watson is medeoprichter van PHI Factory. PHI Factory inspireert en stimuleert organisaties om circulaire en inclusieve concepten te implementeren in de bedrijfsvoering. Verder zet Yvette zich in voor verduurzaming van de gebouwde omgeving vanuit de exploitatiefase, als voorzitter van de FMN expertgroep Circulaire en Inclusieve Economie. 

Circulaire transitie
Ambassadeur: Paul Terwisscha
Paul Terwisscha

Missie

CO2-neutraal en circulair in 2025: #hetkanwel

Hoe kom je in 5 stappen tot een circulaire corporatiewoning?

Routekaart voor woningbouwcorporaties aanbieden aan minister Hugo de Jonge & voorzitter Martin van Rijn van AEDES

Functie: Directeur-bestuurder

Organisatie: Volksbelang Helmond

Groene Huisvesters & AEDES

Paul Terwisscha is sinds 1 november 2020 directeur-bestuurder van woningcorporatie Volksbelang in Helmond. Daarvoor was hij werkzaam als directeur bij Woonbedrijf Eindhoven. Hij is afgestudeerd Bouwkunde ingenieur aan de TU Delft in de richtingen Volkshuisvesting en Architectuur. Na zijn studie heeft Paul brede ervaring opgedaan als ZZP’er op het vlak van volkshuisvesting, stadsvernieuwing en gebiedsontwikkeling. Sinds 2016 is hij actief lid van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie.

“Gebouwen leven door mensen en niet andersom”.

Digitale transitie
Ambassadeur: Okke Spruijt
Okke-Spruijt

Missie

Zo krijg je inzicht in de integrale milieu-impact van je vastgoed

Voor de verduurzaming van de woningvoorraad beseffen steeds meer corporaties dat in de bestaande bouw veel grotere slagen te maken zijn dan in de nieuwbouw. Om optimaal te kunnen werken is het belangrijk dat alle partijen inzicht hebben in de cijfers en de acties die er nodig zijn om aan ambities te voldoen.

Kennispaper uitreiken met corporaties die aan de slag zijn gegaan met MKI Onderhoud

Functie: Directeur

Organisatie: OnderhoudNL

Ontwerptransitie

Missie - Sociale transitie: belangrijkste voorwaarde voor verandering

Samen met Leonie van der Steen en Marten Valk gaat Yvette Watson met deelnemers van deze missie op zoek naar sociale innovatie om de grote transitie waar we voor staan, in te vullen.

Ambassadeur: Yvette Watson
Yvette Watson WP

Kennispaper met vijf stappen naar gedragsverandering

Functie: Medeoprichter

Organisatie: PHI Factory

Yvette Watson is medeoprichter van PHI Factory. PHI Factory inspireert en stimuleert organisaties om circulaire en inclusieve concepten te implementeren in de bedrijfsvoering. Verder zet Yvette zich in voor verduurzaming van de gebouwde omgeving vanuit de exploitatiefase, als voorzitter van de FMN expertgroep Circulaire en Inclusieve Economie.