DUURZAME DAKBEDEKKING: EPDM DAKBEDEKKING MEEST DUURZAME KEUS

Beschrijving

DUURZAME DAKBEDEKKING: EPDM DAKBEDEKKING MEEST DUURZAME KEUS

DUURZAME DAKBEDEKKING: EPDM DAKBEDEKKING MEEST DUURZAME KEUS

EPDM dakbedekking is door de NIBE opnieuw beoordeeld als de meest duurzame dakbedekking voor platte daken. Hierbij is gekeken naar de totale schaduwkosten van een product bij een zowel mechanisch bevestigd systeem en een verkleefd systeem. In beide bevestigingssystemen heeft een EPDM folie met een dikte van 1,2 mm de laagste milieu-impact en is het in klasse 1a ingedeeld. Hiermee laat EPDM traditionele dakbedekkingen achter zich.

Deze impact wordt bepaald aan de hand van de Levenscyclusanalyse (LCA) methodiek. Het meest milieuvriendelijke product wordt in milieuklasse 1a ingedeeld, de milieureferentie. Producten die in milieuklasse 1 of 2 vallen, komen in aanmerking voor het DUBOkeur®

EPDM meest duurzame dakbedekking
DUBOkeur® HERTALAN®DUBO®keur HERTALAN®
Het DUBOkeur® is bedoeld om steeds de beste keuzes van een product in zijn toepassing op het gebied van milieu- en gezondheidsaspecten te certificeren. Keurmerk is ontwikkeld door het NIBE en laat zien welke bouwproducten een duurzame keuze zijn, op basis van een LevensCyclusAnalyse (LCA).

Uniek hieraan is de vergelijking tussen verschillende producten met dezelfde functie, waardoor een keurmerkhouder zichzelf dus met recht hiermee kan profileren. Dit maakt het mogelijk om de milieuvriendelijkheid van verschillende bouwproducten in een specifieke toepassing eenvoudig te vergelijken.

Media

Gallery

Website

Downloads